Slottsskogen / Godhem - Styrsö BK 3-5 (2 - 2)

seriematch med A-laget den 4/4, 2019.

Matchreferat

"Vi låg under med två mål efter dryga 20 spelade minuter men tog oss ändå tillbaka in i matchen och lyckades vända den"

Vi öppnade matchen riktigt dåligt. SG satte hög press och vi kom aldrig riktigt ur de tuffa situationerna vi satte oss själva i. Vi kom ingen vart och fastnade i uppspelet så att motståndaren lätt kunde plocka bollen från oss. Det dröjde väl inte mer än 10 minuter innan SG slog ett inlägg och jag kom in lite sent i markeringen, domaren tyckte att jag gick för hårt in med armarna och blåste straff. Väldigt billigt om jag får lov att säga det själv. Menmen. SG gör 1-0 och vi får en ännu större uppförsbacke än vi redan hade. Några minuter senare ska vi vända spelet men passningen blir lite kort och går till en motståndare som i princip har helt öppen bana att löpa på, så han gör det och sätter 2-0. Nu blir det riktigt tufft. Men vi själva inser hur allvarligt det är nu, och vi rycker upp oss rejält. Vi har några fina passningskombinationer och hittar många fina djupledsbollar.

Mattias krigar sig igenom några försvarare och driver bollen längs kortlinjen i straffområdet, och från en helt orimlig vinkel, hittar han in bollen förbi målvakten och via den bortre stolpen in i mål. Ett otroligt viktigt mål som kom lite från ingestans, precis vad som behövdes då.

En stund senare har vi ett fint spel på kanten där Niklas till slut kan vända in och skjuta, bollen går på en motståndares hand i straffområdet och domaren jämnar ut straffdömningarna, Mattias stegar upp för att slå den. Man kunde höra Mackan skrika ”upp på returen nu gubbar” men då svarade straffskyttens bror med ”nej, det blir ingen retur” och han kunde inte haft mer rätt. Målvakten slängde sig åt rätt håll och var några få decimeter från att ta den nere i det vänstra hörnet, men straffen var alldele för bra och vi var nu tillbaka i matchen. Vi tar med oss 2-2 och går in i halvtidspausen med en bra känsla. Vi har krigat oss tillbaka i matchen och vi skapar många fler farliga lägen än SG. Så vi känner ändå att det är vår match.

I andra börjar vi lite lugnare än vad vi gjorde i den första. Lite mer kontrollerat och med en bättre känsla. Vi vågar rulla boll en stund och hittar lite farliga lägen. Jag tror att det är Mattias som hittar en djupledsboll till Isak, som skapar sig ett friläge och kan peta in bollen bredvid den utspringande målvakten, och där är vändningen ett faktum. Vi låg under med två mål efter dryga 20 spelade minuter men tog oss ändå tillbaka in i matchen och lyckades vända den. Nu var det bara att köra på. Vi fortsätter skapa lägen och har några farliga skott utanför straffområdet. Däremot börjar vi bli lite ihåliga defensivt och SG kommer igenom på mittfältet, men den täta försvarslinjen hade de väldiga problem med. Det var inte många avslut de fick till. Vi var hetare i offensiven och jag tror att det är Mattias eller Heehrle som slår in en boll mit Niklas som vid straffområdslinjen klackskarvar bollen till Jimmy som genom en väldigt klinisk löpning kan prickskjuta in 4-2 bredvid målvakten. Nu kändes det som att vi hade dödat matchen och nerverna försvann lite... för en stund.

SG blev hungrigare och hungrigare, och genom rätt mycket grisande kom en motståndare fri i straffområdet och smällde in 4-3. Nu började nerverna komma tillbaks och vi blev osäkrare och osäkrare. SG skapar fler och fler lägen och blir allt farligare. Det ör fruktansvärt mycket griserier utanför vårt straffområde och på något vänster får de frispark efter frispark dömt till sig, vi kommer inte därifrån och har alldeles för svårt att komma loss ur sitationerna. Vi har börjat skicka långbollar utan att sikta på någon och kan med nöd och näppe hålla tillräckligt tätt för att motståndaren inte ska kvittera. Vi lyckas grisa fram tills att det inte är många minuter kvar, då det slås en lång boll på Joel, som nickskarvar bollen till Isak, som följd av en försvarare löper mot mål. Han pillar in bollen mellan försvararna så att Mattias kan dra iväg och från sidan avsluta anfallet med ett fullbordat hattrick. Det var väl i princip det sista som hände i matchen och det var en otroligt skön känsla att gå och tacka av publiken med en seger i bagaget.

Mål & assist

  • 1-2 Mattias Janicijevic
  • 2-2 Mattias Janicijevic (straff)
  • 3-2 Isak Carlund Emil Heehrle
  • 4-2 Jimmy Kjellberg Niklas Tullock
  • 5-3 Mattias Janicijevic Isak Carlund